Jdi na obsah Jdi na menu
 


př. Václav Lebeda

2. 12. 2018

email.seznam.cz-125.jpg

V rychlosti se představím, jmenuji se Vašek Lebeda, ročník 73, Třemošnice u Čáslavi. Začínal jsem před patnácti lety s Českými staváky (černi lysí od Karla Vaňka, žlutí sedlatí od Zděnka Musila), pak jsem se dal kompletně na pošťáky. Staváci skončili u pantáty, kde postupně vymizeli.  Stále si myslím, že v holubí říši neexistuje krásnější zvíře, než je poštovní holub, dobrý závodník, dálkař. V poslední době mě to ale trošku "dohnalo", velký stav, časové i finanční náklady, problémy se sousedem. Závodit s pošťáky, nebo chovat okrasu je, co se nákladů týče, veliký rozdíl, kdo to zná, ten moje slova potvrdí. Zkrátka jsem poštu stáhl na polovinu, tím se mi uvolnila polovina holubníku a tu jsem se rozhodl osadil staváčky. Mám je pořád v srdci a chci trošku pomoci.

Po diskusích o mojich preferencích s Bohoušem Potůčkem (člen Severočeské OP, veliký srdcař a propagátor ČS nejen na internetu) padla volba na černé straky a já si domluvil holubářskou návštěvu u Ing.Jana Nečase v Třebíči.

Dopadlo to tak, že jsem získal nového kamaráda a odvezl si hejno holubů nejen černých, ale nakonec i červených strakošů. Slovy klasika, pan Ing.Nečas mi pěkně zatopil pod kotlem. Spousta krásné holubářské práce J Pana Ing.Nečase jsem poznal jako velmi vlídného a ochotného člověka, staváčkáře Par Excellence! Jako předseda OP Vysočina mě začlenil do party stavačkářů na Vysočině a s p.Jiřím Žákem se stali mými garanty a hlavními dodavateli chovného materiálu do začátku, díky. Na výstavě Chovatel 2018 v Lysé jsem získal pěknou strakošku na burze od pana Staňka a letošní grizzlu od Pepíka Zemana, oba ze Severočeské OP, veliký příslib do chovu, díky pánové. Pokud by se někomu z tygrařů, baboráčkařů … objevila v odchovech pěkná straka v černé, nebo červené barvě, budu rád, když se mi ozvete.

Neshledanou v Kolíně přátelé.

Vašek Lebeda

email.seznam.cz-65.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

přání

(Bohuslav Potůček, 2. 12. 2018 16:36)

Vašku, přeji ti spousty trpělivosti s tím, co sis vybral pro nadcházející roky za kresbu. Také ti přeji hodně štěstí na odchovy a hodně štěstí při získávání chovného materiálu především z důvodu přílivu nové krve od chovatelů tygrů a třeba i mramoráčkářů. Nooo, naložil sis fest, tak se s tím dobře popasuj! V Kolíně se uvidíme, budu se těšit, protože z tebe crší velmi pozitivní energie. Tak ať ti to zůstane i do budoucna. Bob

Re: přání

(Vašek Lebeda, 2. 12. 2018 19:48)

Díky Bobe,
těším se opět na setkání s tebou i ostatními stavačkáři v Kolíně.
Měj se zatím fajn,
Vašek